lördag 23 juli 2011

Semesterutflykter och hundträning


Hjärter Dam´s Maiden "Maiden"


Canagold´s Knockando "Zonic"


Hinnared´s Charma "Charma" och lillmatte Lovisa.


Avslutningsvis en bild från familjealbumet. Lovisa fick en vän på Borås Djurpark och de stod länge, länge och myste. Har vi månne plats för en liten killing hemma också...?

Svens semester börjar lida mot sitt slut och vi har passat på att göra lite utflykter, umgås med goa vänner, tränat hund och fixat hemma. De senaste dagarna har vi varit i djurparken, åkt till Gränna med våra goa grannar och varit på Orust och hälsat på Malin med familj. Helt perfekt med lite dagsutflykter!

Idag när vi kom hem så mötte Fredde upp på garageuppfarten och en stund senare var Maria på plats och vi körde lite spontan jaktträning i hagen bakom huset. Idag fick Real träna och vi började med ett linjetag, sedan växlade vi hundarna på ett sök. Här måste jag ge Fredde och Maiden en eloge. Maiden jobbade grymt bra och plockade in de sista dummisarna när jag och Maria tog med oss grabbarna och tog skydd mot störtskuren som fullständigt dränkte oss. Vi avslutade med en enkelmarkering. Alla hundarna jobbade på bra och var lugna och tysta i passiviteten.

Nova har fått lite träning på hakan i backen och hon gör det riktigt snyggt nu. Hon har definitivt förstått vad det handlar om. Vi har även börjat träna in apporten. På kvällen tog Sven ut Nova och Derby på en promenad. När Sven kom hem berättade han att han hade fått jobba en del med Derby som var så het... Min älskade, älskade, tokige Derby. Så pigg och glad trots att han snart är 11 år, det glädjer mig något oerhört.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar