fredag 22 juli 2011

Träningsträff


Lovisa med kompis tränar agility. Helt underbart!
Fotograf Julia Blom

Idag var det dags för en träningsträff igen och vi blev ett gott gäng som slöt upp i värmen. Vi var 9 hundförare, 10 hundar, tre små barn och två gossehundar som tränade lite olika saker:) På schemat stod jaktträning, unghundsträning, agilityträning och lydnad. När vi nästan hade svettats ihjäl i värmen avslutade vi med en rejäl fika.

Familjen Rogbergs hundar kördes enligt följande. Charma fick jaktträning och husse var nöjd med hennes insats. Nova fick unghundsträning, vilket innebar att gå runt och söka position med störning, köra ögonkontakt=lek, stadgaövningar i sitt och inkallning. Nova skötte sig utmärkt! Vilken underbar och trevlig tik hon är att arbeta med! Ibland klickar man lite extra med en del hundar och det gör verkligen jag och Nova!

Sedan till familjens lillprins, Real. Han fick ett lydnadspass och lyckades reta upp sin matte till det yttersta... Mitt under ställande under gång fick han syn på den söta lilla unghunden Hvåga och var bara tvungen att springa dit och säga hej... Då öppnades "the door to hell" kan jag lova... Att springa iväg mitt i en övning, fem år gammal var inte ok det kan jag lova. Efter en paragrafläsning fick han ett rejält störningspass med söt ungtik som luktade löp. Han fick bl.a ligga plats med henne ståendes i princip på nosen och så fick de andra göra inkallningar till höger och vänster med bus och hejarop medan Real låg plats och han rörde inte en fena utan skötte sig alldeles utmärkt! Det är den här typen av störningsträning som är så guld värt att få till när man tränar många ihop. Det är så lätt att man bara kör sina övningar rätt upp och ner, men genom att göra olika typer av störningar i olika svårighetsgrad så får man ett bra kvitto på var man står i sin träning och dessutom kan man vara betydligt mycket tryggare när man väl kommer ut och tävlar för då vet man att ens hund klarar störningar och inte tappar koncentrationen om något händer, låter eller dyker upp och då slipper man förargliga rivningar eller poängavdrag. Vi körde även en helt vanlig platsliggning och vi blev även kommenderade i frittfölj, med ett något för utsvävande resultat i gissa vad, jo, högersvängarna, vår akilleshäl.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar