måndag 23 maj 2011

Lagtävling


I helgen så har jag och Charma varit på vårt första WT. Eftersom husse har dålig koll så lyckades jag inte anmäla oss till ett vanligt WT utan en lagtävling som gick över 2 dagar.
Tävlingen kallas Sjösvängen och är en tradition inom SSRKs GBG sektion som går av stapeln i Fegen varje år.
Hela tävlingen har en väldigt avslappnad karaktär även om det märks att det är tävlingsmänniskor som är där. Exempelvis så inledde vi med att säga att " det viktigaste är att vi har roligt!" för att i nästa andetag säga.. " vi går på maxpoäng i alla grenar inge fegande här inte :) "
När vi var på plats så delades vi in i tre lag a´7 hundar av olika erfarenhet och ålder. Charma var nog yngst av de deltagande hundarna och äldst var nog en golden hane på 12 år.
Lagen fick själva hitta på namn och då vårt lag bestod av Charma som ensam tik fick laget heta Charmas grabbar! De andra lagen hette Labbetjejerna (ett lag bestående av endast kvinnor med labbe) samt Kaos i kohagen (enligt mig det bästa namnet).
Första stationen var en markeringsstation. Enligt instruktionen vi fick så skulle alla hundar hämta markeringar och det skulle vara 2 enkla, 2 långa enkla 1 dubbel och 1 trippel. Charma tog här en enkel för jag ville verkligen inte göra det för svårt för henne och den löste hon bra även om hon slarvade i avlämningen fast det var mitt fel.
De övriga löste sina uppgifter super bra och nästan alla fick in sin markering.
Nästa station var en dubbelstation. Åt ena hållet var det utlagt 12 dirigeringar och åt andra hållet så var det sök bestående av 20 dummys och 5 st "vilt".
Tiden för bägge stationerna var totalt 30 minuter och alla skulle hämta in minst 1 dirigering och 2 dummys från söket var. Charma spikade sin dirigering som var en halvlätt och efter ett efterlängtat bad (sjön låg i slutet av sökrutan) så kom hennes bägge dummys snabbt in. Hon tvekade bara en gång vid ett av "vilten" som visade sig vara stora gossedjur. Här kikade hon och sen bestämde hon sig för att detta inte var något som hon skulle hämta och tog en dummy istället. :)
När alla i laget hade tagit sitt obligatoriska så var det fritt fram så Charma började med att ta in en dirigering till även denna utan problem innan vi koncentrerade oss på söket. Nu fick charma visa vilken duktig sökhund hon är. Näsan påkopplade hela tiden, jobbade helt ostört även när vi skickade flera hundar samtidigt och gick dit jag pekade. Min duktiga tjej tog här in ytterligare 4 dummys. Det betyde att Charma och en super trevlig labbehane som hette Rask tog in 11 av lagets totala 22 dummys i söket.
Sista övningen för dagen var ett sök/markering på ett stort fält utan direkta referenspunkter. Här slängdes det ut 7 st apporter och det utdelades bonuspoäng om alla i laget tog in varsin. Detta gjorde alla hundar superbra och vi tog in samtliga på 8 minuter!
Efter dagenstävlingar så fick charma och jag följa med 3 st labbetikar på en långpromenad där de fick busa av sig, bada och bara ha skoj. Det var härligt att se dessa 4 tikar som efter en ganska lång dag fortfarande hade hur mycket energi för bus kvar som helst.
På kvällen sen så var det middag och prat fram till 22tiden innan jag gick ni på Charmas och mitt rum och somnade bredvid en djupt sovande Charma. :)
Man blir trött av att tävla...
Dag två bestod av vattendirigeringar, detta har charma och jag inte ägnat oss åt och jag försökte här få till en enkel uppgift åt oss. Men då Charma har så bra tryck i vatten och det hade inte alla de andra så fick vår uppgift bli en dubbelmarkering. Jag var väldigt osäker på denna då de kastades från olika stränder bland annat. Det visade sig att min osäkerhet var lite befogad, Charma spikade första markeringen men sen visste hon inte alls vad hon skulle göra så då fick vi skicka ut en annan hund som plockade in den. dock så är jag inte på något sätt besviken för denna uppgift var för svår och hon löste den första markeringen strålande.
Summa summarum så kom Charmas grabbar på en andra plats och en mycket glad och stolt husse fick hämta både godis och en termos som pris.
Charma har under helgen visat att hon kan arbeta utan att störas av andra hundar, sitter tryggt och säkert inte en tendens till att knalla och hon har ett härligt tryck när hon väl jobbar.
Hon har fått massor utav beröm av de andra och flera har sagt att jag verkligen har en kanonhund, men det visste jag ju redan!! :D
Charma njuter av solnedgången i Fegen!
Husses prinsessa med sin vinst!

1 kommentar:

  1. Vad skoj det låter o grattis till att allt gick så bra! :)

    nart tror jag att det börjar lugna ner sig lite på mina veckokvällar, tänkte om vi skulle få till ngt lydnadspass - har ju fått blodad tand :) From den 6 juni :)

    /Therese, Beda o Dimma

    SvaraRadera