onsdag 13 augusti 2014

Flatmästerskapet 2014

Hinnared Charma
I helgen gick årets höjdpunkt! Flatmästerskapet med 449 st hundar som deltog.  I år så var platsen Kratte Masugn strax sydost om Hofors så det blev en enkel resa av 48  mil till tävlingsplatsen.
Väl på plats insåg jag också att nu var vi verkligen på landet...  Så fort jag lämnade riksvägen så försvann all täckning på mobilen och den dök inte åter förrän vi kommit tillbaka till vägen 2 dagar senare.
Tävlingsplatsen var annars en idyll för hundträning med flera fina sjöar och härliga öppna skogar.
Vi ställde upp i öppen klass i år, en klass som bestod av 116 hundar.
Provet var upplagt som ett WT med 4 rutor varav en var en dubbelruta och sträckte sig runt en sjö.

Rutorna var 1, enkel markering där apporten föll bakom en gran, 2 Dubbelruta Walk up där man gick i par och skickade på enkel markeringar tvärsöver samt lite transporter, 3 Dirigering, 4 Vatten markering med 2 vatten som skulle passeras.
Vi började på sista rutan med vattenmarkeringen. Här stötte flera på problem genom att hundarna inte ville gå direkt ut i andra vattnet utan att först synmarkera apporten. Detta problem klarade dock en mycket laddad Charma galant och hon flög ut och spikade apporten och så snabbt in igen.  20 poäng!
Andra rutan var enkel markeringen och även denna spikade hon utan problem, 20 poäng.

Sen var det daxs för Walk up. Charma var här ivrig vid min sida och vi tappade en poäng på denna dubbelstation. 19/20 var poängen.
NU började jag räkna poäng och fundera på vart detta var på väg... tyvärr fanns ju vårt största problem kvar då Charma har en utmaning vid dirigeringar. Detta var dock inte en särskilt svår dirigering och jag hoppades att vi skulle lösa den. Väl vid rutan möte även gänget från Hinnared upp som hejarklack och support.  Charma ställde upp och låste fint men fastnade sedan på en doftfläck på väg framåt och här tappade vi poäng men hur mycket visste jag inte... Nu kändes allt kört för en finalplats men det visade sig att vi endast tappade 3 poäng och fick därför totalt 96 utav 100 och gjorde därmed dagens 5:e bästa resultat!!!

Det gjorde att vi gick till semifinal inför alla deltagare.  Semifinalen blev dock för svår för oss då det var en markering på 75 meter där vi passerade ett område där nybörjarklass hundarna kört vilt och jag lyckades inte få Charma att gå förbi detta område.
Så vår slutplacering blev 8 av 116 startande.
Jag var så nöjd med Charma som hela dagen skötte sig strålande och verkligen visade vilken go och duktig hund hon är...

Hela helgen var en mycket rolig händelse med många goda skratt tillsammans med Hinnareds gänget och vi ser redan nu fram emot nästa år!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar