måndag 4 augusti 2014

Tollarspecialen 2014

Så är vi hemma efter en fantastisk Tollarspecial. Jag får börja med att tacka alla som på olika sätt engagerat sig i Specialen. Ni är fantastiska! 
 
Vi hade tre härliga dagar med alla goa tollarvänner. Det var så roligt att träffa alla gamla och nya bekantskaper och vi har sett så många duktiga ekipage. Ett stort grattis till alla fina prestationer!
 
Min första start var på fredagen med Lycka i working test. Hon gjorde jättefint ifrån sig och trots lite små saker som inte riktigt klaffade så slutade hon på 82 poäng. Hon jobbade jättefint på rutorna. Hon hade superfin stadga och jaktfot och jobbade koncentrerat och fint. Det blev poäng i alla rutorna. Det blev ett godkänt resultat och hon placerade sig som 9:a. Jag är så nöjd med min lilla tjej.
 
Lördagen åkte vi ut på Tollingprov i nybörjarklass och nu var det Novas tur. Hon skötte sig alldeles utmärkt och jag är så glad och stolt över min duktiga lilla Nova. Det blev ett 1:a pris, provbäst och vi är uppflyttade i öppenklass. Nedan ser ni protokollet.
 
 
Igår så var det utställningsdags och då fick Real visa upp sig i ringen. Det var premiär i seniorklass och ingen dålig sådan. Han slutade på en tredje plats. Han älskar verkligen att visa upp sig och trivs med allas uppmärksamhet.
 
Kritik - Mkt god typ/helhet, mask hane, stiligt huvud, välb öron, mörka ögon, bra ö-linje, tillr kropp, goda vinklar, bra pälskvalitet/färg, mkt välgående, utm temperament. Excellent 3:a i konkurrensklassen med Hp.
 
Dagen avslutades med att Lovisa startade Nova i barn med hund. Hon var så duktig i ringen och det är bara att inse att om några år så får jag sitta vid sidan om och skicka in hundarna till vår lilla handler. Lovisa hade även sällskap i ringen av kompisen Linn och Novas dotter Flora. Även de skötte sig utmärkt och vann dessutom. Det är så härligt att se alla duktiga barn i ringen! 
 
Avslutningsvis ett stort grattis till alla Real och Nova "valpar" med förare. Ni är fantastiska, vilket fint jobb ni gör med era hundar. Man kan inte bli annat än stolt! Idag har jag börjat jobba och nu väntar sängen så bilder från Specialen får komma i morgon.

1 kommentar: