lördag 31 augusti 2013

Viltspårsträning - några cm kortare...

Igår var jag och flickorna på träningsdate med Mia och hennes dotter. Lycka fick ett spår på några hundra meter med två vinklar och ett bloduppehåll. Hon är väldigt spårsäker, men har ett alldeles för högt tempo för min smak, så det behöver vi jobba på. En klok jägare och viltspårsdomare sa till mig en gång att man ska skrida fram i Luciatempo i spåret. För man vet aldrig hur vältränad skytten är som går bakom är och han ska klara att skjuta när man kommer fram till det skadade viltet. Agnes ville prompt gå med och det var väldigt tungt efter en stund att straska fram med Agnes på axlarna. Jag krympte nog några cm och kunde definitivt bocka av dagens träningspass;)
 
Lovisa gick ut ett spår till Vilja och gick det själv med henne. Hon har fått självsäkerhet i spåret nu. Ringade vid ett tillfälle och tog upp spåret igen.
 
 
Fredde plockade upp Nova igår för lite helgäventyr som ni säkert kommer att få läsa om framöver. I pant fick vi Strimma och Maiden. Mysigt att ha mamma/farmor och halvsyrran på besök! Innan Fredde kom så hann jag och Nova köra ett pass med fågel i dungen utanför trädgården. Det gäller att utnyttja minuterna;)

Vilja 4.5 mån


Mia och Flinga på väg upp för berget. Inga salsgolv här inte!
Jag kollar in var spårstarten är. Ingen mer än jag verkar intresserad;D ;D

1 kommentar:

  1. Tack för ännu en lyckad träning!!
    Jag gillar vår inställning att det inte finns några problem, bara olika lösningar :)

    Kram

    SvaraRadera