torsdag 1 augusti 2013

Viltspårsintroduktion och tolling

I tisdags var vi ute med vännen Mia och hennes bedårande Flinga på viltspårsträning. Nova fick ett spår med en vinkel. Hon gick några spår förra året och hon arbetade väldigt fint. Lugnt och noggrant.  Det blir definitivt en anlagsstart under hösten.  Lycka har bara gått ett kort introduktionsspår förra hösten så jag var spänd på vad hon skulle komma ihåg. Spåretvar ca 100 m med en vinkel och det var absolut inga problem. Snarare så att det blir att hålla koll på spårtempot. 

När vi var klara bestämde vi oss för att lägga ett valpspår till Vilja. Hon följde spåret väldigt noggrant och fint! Vilken liten amristjej!

                                                   
Onsdagen blev en go vilodag för tollarna och idag var jag och Nova på lite tollingträning. Nova skötte sig alldeles strålande. Vi smög ner till gömslet och sedan var det tollingarbete, passivitet och sedan ytterligare tolling innan dummie hämtades på vatten. Nova fick extra beröm för sin lekfullhet och fokus i tollingen och vid passiviteten där hon var helt avkopplad och fokuserad på mig. Kul att det gick så bra då vi bara tränat på egen hand innan. Det blev en avstämning i skarpt läge. Nu längtar vi efter helgens tävlingar på Tollarspecialen!


1 kommentar:

  1. Tack för senast vännen, längtar till tisdag :)
    Lycka till i helgen!
    Kram

    SvaraRadera