måndag 29 juli 2013

Jakt, lydnad, jakt, lydnad, jakt, lydnad, jakt, lydnad

Nu har vi haft härliga semesterdagar med bad, nöjen, röjning i garage och hundträning i massor. Har inte hunnit uppdatera på några dagar men det betyder ingalunda att vi varit sysslolösa.

I torsdags var vi på Hinnaredskennel och fick låna deras fantastiska träningsmarker. Vi fick en supermysig dag varvat med lek och bus med tjejerna som fiskade i sjön och en suverän jaktträning. Vi avslutade med lite lunch innan vi åkte och inhandlade växter till trädgården och besökte Svens kollega Anna och deras ljuvliga valp.

Nova och Lycka - passivitet vid vattnet

Tre flickor som älskar att simma!

Lycka

Fredagen blev ett kortispass lydnad i trädgården. Med en vecka kvar till Specialen kunde jag nu nöjt konstatera att läggande under gång sitter nu för Lycka bara för att konstatera att fasen "blandar läggande och ställande" istället inträtt. Det är bara att inse att vi faktiskt inte är riktigt klara för start. Men vi går in som en bra träning.  Många delar sitter så det får bli ett bra träningspass. Lite tråkigt känns det men våren har varit fylld av studier och lydnadsträningen kom helt enkelt igång lite för sent. Men hon är fantastiskt lyhörd och positiv och hösten innehåller en massa lydnadstävlingar i närheten så ett första pris innan året är slut vågar jag lova att vi har;) Nova jobbade på fint och är mest osäker på rutan och ibland sättandet i hopp sitt hopp.

Lördagen blev ett bra jaktpass med goda vänner upplagt som ett WT. Lycka hade det väldigt jobbigt  vid ett kompakt och djupt dike som hon skulle igenom och upp på en kulle samt när hon med dummie skall hoppa ner i vattnet igen för att ta sig tillbaka. Fast vem vill hoppa i vattnet med öppen mun;D Nova var jag väldigt nöjd med förutom några små startpip, som jag inte gillade alls! Men jag är i stora drag väldigt nöjd med båda tjejerna! På eftermiddagen blev det ett kort lydnadpass och intervaller efteråt för mig. Var nog en udda syn när jag stod och tränade med hundväst och löpartajts för att sedan dra av mig västen och köra ett intervallpass på fotbollsplanen. Jag gillar kombinerade pass. Lycka fick följa med husse i bilen men Nova "vägrade" så hon fick springa med mig och Lovisa hem. Det var en väldigt långsam jogg hem. Fy så varmt...!

Söndagen fick bli en välförtjänt vilodag och idag har vi haft ett mycket trevligt besök av Catrin och hennes mycket trevlige tollare Twix. Tack för ett trevligt pass, kul att se din fine grabb i arbete. Vilken nos och så stabil och noggrann i arbete! Lycka var helt disträ mellan stationerna. Har aldrig fått tjata så på henne. Men arbetet fixade hon hyfsat i alla fall. Nova jobbade på ganska bra, men kändes lite trött. Fast efter en hel dag i den här värmen så är det kanske inte så konstigt.

1 kommentar:

  1. Tack för fina ord här och för en lyckad kväll! Roligt att se hela familjen delaktig i träningen :)

    SvaraRadera