måndag 27 maj 2013

WT Halmstad

Söndagen spenderades i Halmstad där WT stod på schemat för familjens fyrbenta flickor. Vi tog husvagnen ner redan på lördagen och fick en riktigt skön kväll i Halmstad. Kort om tävlingen. Lycka och Nova startade i nybörjarklass. Lycka fick start nr 1. Hon kändes lite trött och var sig inte riktigt lik i värmen och det höga tempot att starta som nr 1 och kasta sig mellan stationerna utan vila blev lite för bra för lillan. Mest nöjd var jag med dirigeringen ut på vatten, minst nöjd var jag med slarvet på sista stationen. Nu har vi varit med som lite träning så nu arbetar vi vidare och tar med oss dessa två tävlingar i den fortsatta träningen. Nova gjorde tre kanonstationer med fina poäng och knallade på vatten så där blev det en nolla och på sista stationen missade hon markering nr 1 och när markering två kom så var hon tillbaka till område 1 och nollade därmed hela stationen. Synd förstås men typiskt Nova som är en noggrann fröken som vill göra rätt för sig.Hon visste ju att hon hade glömt något där ute. Hade hon varit mer rutinerad hade jag försökt dirigera henne när jag såg att hon drog fel, men ville inte riskera att misslyckas och stjälpa mina signaler som börjar sitta riktigt fint nu. Charma var sig inte riktigt lik. Precis som Nova är hon skendräktig så hennes start i öppenklassen innebar både positiva bitar samt mindre bra att ta med sig. 

Nedan lite fina bilder från förra veckans WT i Göteborg tagna av Elisabeth Christensen. Tack snälla!

Lycka

Lycka

Lycka

Lycka

Nova

Annars rullar allt på i en väldig fart. Är oerhört trött nu. Det höga tempot med jobb och studier har verkligen tagit på krafterna. Att alltid varva upp på kvällen efter barnen har lagt sig för att plugga är slitsamt. Men värt det! Jag vill bara rulla ihop till en boll och sova i några dagar. Men snart väntar semestertider och då blir det lata familjedagar och massor av hundträning. Nu väntar en jaktperiod med mycket viltträning samt hårdträning i lydnad och rally.

Sist men inte minst. Ett stort grattis till Ellinor och Real sonen Wille som tagit en pinne i agility hoppklass 1. Ni är så duktiga!  

3 kommentarer:

 1. Tack Linda :)
  Oh du, på specialen ANMÄLER DU DIG OCH REAL!/Ellinor

  SvaraRadera
 2. Hi hi du är envisare än mig;) Lovar att anmäla oss till agilityn om det inte krockar. Går den på fredagen? Annars är det rallyn som gäller och förhoppningsvis uppflytt till mästarklass. Vi har lite tävlingar i augusti.

  SvaraRadera
 3. Hi hi du är envisare än mig;) Lovar att anmäla oss till agilityn om det inte krockar. Går den på fredagen? Annars är det rallyn som gäller och förhoppningsvis uppflytt till mästarklass. Vi har lite tävlingar i augusti.

  SvaraRadera