lördag 30 april 2011

Träningsträff


Lilla Nova i fullfart in med sin dummie. Nova söker även ett nytt hem. Vid intresse kontakta Fredde på tel nr. 073-7087428

Idag har vi haft en underbar utedag och en effektiv fixardag! På morgonen åkte vi iväg till klubben för en träningsträff. Vi körde lite olika grenar. Jag och Real körde agility och fick sällskap av Therese, Beda och Dimma. Det var roligt att träffa dem igen, det var alldeles för längesedan! Sofia, Viggo och Fredde, Strimma och Maiden körde lydnad och i skogen befann sig Sven, Charma, Maria och Zonic. Lilla Nova fick också hänga med på skogspasset där spår och närsök stod på schemat.

Eftersom det är jag som skriver idag så får det bli ett sammandrag av tollarträningen:) Jag hade fin hjälp av Lovisa och Agnes satt glatt och hejade på i vagnen. Vi började med en liten kombination bestående av hopp och sedan staket följt av slalom. Real lyssnade fint och svängde snävt. Staketträningen sitter riktigt fint nu. Därefter tränade vi på vår läxa att runda hinder när jag står stilla. Jag vill att Real när jag stannar eller saktar in ska söka sig till mig och vara uppmärksam. Jag började med att stå stilla vid ett hinder och skicka honom över det och sedan belönade jag honom när han sökte sig tillbaka till mig. Därefter skickade jag honom på samma sätt fast jag flyttade mig bort från hindret. Slutligen så skickade jag honom över alla tre hindren och jag stod i samma position som i första skicket, alltså stilla vid sista hindret och sedan belönade jag honom när han tagit alla tre hindren och sökte sig till mig. Han fixade denna övning galant naturligtvis med både höger och vänster handling. Jag avsludade passet med gymnastikhoppning. Hindrena på väldigt låg höjd och sedan fem fötter till hinder nummer två, sex fötter till hinder nummer tre och sedan sju fötter till hinder nummer fyra. Detta intogs med ett studs emellan och från båda hållen. Real var underbar att jobba med, snabb, följsam och fokuserad. Jag är nöjd med vårt pass.

Efter passet åkte vi och gjorde lite ärenden och fixade i ordning i trädgården för att sedan åka hem till familjen Blom där vi blev bjudna på middag. I skuggan av deras äppleträd åt vi grillat och blev rejält bortskämda med god mat, tack! Sven är nu ute med vovvarna på ett rejält skogspass. I morgon blir det vila för våra fyrbenta, åtminstone för Real. Charma kanske får sig ett träningspass. Sven ska snart starta i ett WT så flitens lampa lyser här hemma för både Real och Charma som ska ut och tävlas rejält nu hela våren och sommaren.

//Linda

2 kommentarer:

  1. Ni har varit lika flitiga som vi hör jag! Härligt med helg! :)

    SvaraRadera
  2. Ja det var roligt att träffas! O tack för hjälpen med "hoj"-tänket :)

    Kram

    SvaraRadera