tisdag 6 augusti 2013

Tollarspecialen 2013

Årets roligaste hundfest är över för i år. Jag vill börja med att tacka alla eldsjälar för er insats, utan er skulle vi inte ha någon Special!

Vi kom ner till Höör redan på onsdagen för några mysiga dagar på campingen. Barnen var överlyckliga över att bo jämte en lekplats, de sprang fram och tillbaka och var härligt skitiga på kvällen. Allt eftersom fylldes "gatan" på med den härliga Wildbird familjen. Vilka härliga kvällar och så mycket skratt. Real är pappa till deras senaste kull och vår egen Lycka är från Wildbird med Real som pappa.


Lite om tävlingsdagarna. På fredagen var det dags för mig och Nova att debutera i Tollingprov. Det var väldigt roligt och vi fick mycket bra med oss i bagaget inför nästa start. Tyvärr hände något på söket så vi gick inte till pris. Min teori var att Nova med sin orutin blev brydd av flugor som hunnits samlas i värmen, men det kan bara Nova veta;D Ansmygningen tyckte jag gick ok, men hon gjorde det inte alls lika snyggt som vid filmningen dagen innan. Jag har tränat dåligt på att smyga rakt på och har kommit mer från sidan. jag tyckte hon blev för tittig. Vid tollingen klantade jag till mig och fick ner henne vid vattnet vid ett kast men resten gick bra. Markeringarna på vatten löste hon fint! Men söket sedan fungerade alltså inte. Hon sprang ut fint, hittade direkt men ville inte plocka upp. Detta har aldrig hänt på träning så jag blev lite ställd, men vi jobbar vidare! Lite från kritiken: Ansmygning, aktivitet och passivitet var bra. Lockarbete - tollar bra. Retrieverarbete; skottreaktion-bra, stadga-bra, fart-bra, näsa-bra, vattenarbete och simteknik-lugnt och effektivt, markeringsförmåga-mycket bra, sökarbete - ej bedömd, apportgrepp- bra när hon apporterar. Uthålligheten var bra. Jag är taggad inför fortsatt tävlande och stolt över mig själv att vi startade!

På lördagen var det dags för lydnad. På natten innan blev dock Lycka dålig. Hon kräktes flera gånger men verkade pigg på morgonen. Jag började att köra henne, men hon var inte med alls. Hon var trött och hängig så jag bröt. Därefter kräktes hon en gång till och sedan på kvällen mådde hon bättre. Hon hade säkert smaskat i sig något gott, hundrackaren. Tack och lov mår hon bra nu! Innan vi bröt gjorde hon en toppen insats på platsliggningen där hon låg kvar tryggt och fint trots att de två andra hundarna reste sig och lämnade platsen. Vi var bara tre så Lycka var den enda som var kvar. Jag blev lite orolig att hon skulle glömma av vad vi gjorde men hon fixade det helt oberörd!

Klara för start
Vid lunch var det dags för Nova i klass 2. Då var det ca 30 grader på planen, fruktansvärt varmt och jag tror att det var där som Novas hjärnceller slogs ut. Hon var helvimsig mellan varven. Har aldrig upplevt henne sån. Hon gjorde tex ett supersnyggt läggande, men när jag vände mig kom hon glatt travande. Sedan tjuvstartade hon på apporteringen, något hon aldrig gör. Vid rutan tappade hon helt bort sig. Det blev oroligt utanför planen och jag fick även sätta om henne och då rutan är det moment som hon inte har ännu helt ut så redde hon inte ut det. Men vi hade redan innan bestämt oss att starta som ett träningspass då vi inte är riktigt klara och i denna värmen och efter tuffa dagar så är jag ändå nöjd. Hon gjorde fjärren, inkallningen, fritt följ och platsliggningen utan problem med fina betyg! Jag är nöjd efter de här dagarna. Som jag skrivit tidigare är allt inte riktigt på plats ännu, men vi skulle ta Specielen som ett bra träningspass med fokus på glädje och attityd och det lyckades vi bra med!


Snart dags!
 
Fritt följ

På söndagen var det utställning och jag fick äran att ställa Camilla och Anders fina grabb Zebb i juniorklass. Grattis Camilla och Anders till den fina kritiken! Ut och ställ nu! Han är en riktigt fin och go kille! Sedan började unghundsklassen och jag fick njuta av Reals fina Wildbirdbarn Vessla, Wille, Fox och Billy med sina duktiga mattar. Man kan inte bli annat än stolt över dessa fina ekipage. De visade hundarna jättefint och hundarna var trygga, glada och positiva. En fröjd att se! De fick fina kritiker och behöver bara växa till sig lite. Ett stort grattis till er alla!

På eftermiddagen var det dags för Lovisa att debutera i Barn med hund. Hon har längtat så efter att få börja ställa ut och vi har sagt att när hon fyller fem år då ska hon få vara med i Barn med hund. Hon borstade och fixade med Nova innan start, otåligt väntande. Till slut var det äntligen dags och hon var så duktig! Jag är så imponerad av min lilla tjej. Hon kom trea av tio ekipage och var så stolt! Det bara lyste om henne! Grattis älskling! Snart få nog mamma stå utanför ringen och värma upp hundarna.
Alla duktiga barn! Lovisa längst till vänster.


 
En stolt tjej med världens stoltaste Nova!


Tollarspecialen är slut för i år och som vanligt så börjar längtan efter nästa år redan när man svänger ut från tävlingsplatsen. Tack alla gamla och nya hundvänner för en fantastisk helg! Ett stort grattis till alla fina prestationer. Vilka fina och inspirerande tollarekipage vi har i grenarna lydnad, agility, tollingprov, workingtest och utställning! Det säger en del om vår fantastiska ras!

Lite bilder framförallt på Wildbirdgänget kommer här i bildspelet. Precis när jag var klar så flyttade sig alla namnen och jag fick göra om det igen, så det kan ha smygit sig in något fel!1 kommentar:

  1. Ja det var en underbar helg minst sagt! :) Mycket kul att träffa dig och din familj igen! Får inte dröja länge till nästa gång.
    (Fint att äpplet fick vara med, visst var det kul? ;) ) haha! STOR KRAM

    SvaraRadera