fredag 14 juni 2013

Lydnads- och rallyträning

Gårdagens träningspass bestod av rally- och lydnad efter en skön promenad där vi passade på att träna jaktflyg och stadga vid vatten.

Alla tre fick träna plats samtidigt. Nova och Real med hakan i backen. Lycka tränade på att sitta kvar i fotpositionen i ca en halv minut. Sedan fick hon sluta upp vid min sida under rörelse. Som avslutning körde vi lite från stillastående med mig framför.

Nova fick träna sättande i linförigheten. Jag körde sättande spontant vid halt på raksträcka, vänster om och höger om halt. Sedan blev det inkallning av ställande vilket hon gjorde kanonsnyggt! Därefter körde vi rutan med synlig hjälp och helt utan hjälp. Som avslutning blev det några fjärran repetitioner. Vi körde sitt från liggande några meter framför.

Real fick träna rutan. Han vara väldigt lycklig och energisk. Vilken glädje! Sedan tränade vi högerfrittfölj och Lovisa klickade när han gick snyggt:) som avslutning körde vi att vända ut från varandra. Ett härligt träningspass med alla tre. I dag blir det vilodag. Vi har firat in sommarlovet med djurparken och jag har jobbat lite. Lite småpill kvar. Nu har vi finbesök av lilla kusinen Nelly!1 kommentar:

  1. Ni är så duktiga. Jag och Mezzi tränar på, hoppas kunna starta nåt wt under hösten. Han har blivit duktigare med stadgan vid skott.
    Ha det gott :)

    SvaraRadera