lördag 28 juli 2012

Hööks modell!

Igår fick vi katalogen från Hööks och där fanns en av bilderna som vi tog när hundarna var iväg på modelluppdrag. Bilden på Nova var den som kom med den här gången. Finaste lilla Nova!


Sedan har Nova varit på tävlingsbanan. En liten uppvärmningstävling och jag är både supernöjd och lite besviken. Det var en väldigt lång väntan innan start så jag märkte att hon var lite trött i huvudet. Men hon jobbade jättebra och hade superfin kontakt och det är det viktigaste, där har vi grunden till allt fortsatt tävlande. Jag är väldigt nöjd med linförigheten där vi också fick 9.5 p! Hon är fortfarande grön i momenten, så tävlandet är än så länge att hon ska bli van vid miljön och ha roligt. Det som var tråkigt var att hon tjuvade hoppet. Något hon aldrig gjort tidigare. Hon gjorde ett fint och snyggt hopp och satte sig fint. Men såklart en nolla. Hade hon fått poäng där så hade vi blivit uppflyttade. Men hon är inte trygg i alla momenten ännu så det gör inget, hon stannade på ställandet t.ex. och stod fint, men mötte mig på vägen tillbaka så att vi nollade men det gör inget för det momentet har vi inte kedjat ihop så mycket ännu så det gjorde inget, men en tjuvstart på hoppet var tråkigt. Jag blev så ställd så jag hann inte ens stoppa henne och det skulle jag gjort. Det får vi ta med oss i bagaget:) Ett stort grattis till alla er som tävlade igår.  Vi fick njuta av många fina starter! Ett extra grattis till vännen Maria med goe Zonic som blev uppflyttade. Ni är så duktiga!

Platsliggande - 10 p
Tandvisning - 10 p
Linförighet - 9.5
Läggande - 8.5
Inkallande - 10 p
Ställande - 0 p
Apportering - 9 p
Hopp över hinder - 0 p
Helhetsintryck - 8 p. Domaren ursäktade det "låga" betyget för han tyckte att det var en mycket trevlig hund med framtiden för sig, men han kunde inte ge mer pga "tjuvstarterna" i hopp och ställande, och det var helt rätt.

Nova på platsen

Idag har vi varit ute och tränat jakt med Fredde och hans flickor. Charma fick ett sök. Lycka tränade lite på stoppsignalen och sedan sök där hon plockade in två dummies. Hon arbetade långt ut och jobbade bra med nosen. Nova tränade dirigering - linjetag och höger och vänster skick. Hon jobbade jättebra. Det som var mindre bra var att hon bytte dummie en gång i linjetaget. Linjetaget låg tre på rad med några meter emellan och dirigeringen åt höger och vänster körde jag på stig och jag stod en bit ifrån och mötte upp henne på stigen när hon lämnade av.

1 kommentar:

  1. Hihi, har också fått Hööks-katalogen och såg att det var en himla söt tollar-modell! Visste dock inte att det var er Nova :)

    Förutom nollorna var det ju jättefina poäng, väldigt häftigt med 9,5 på linförigheten, grattis!

    SvaraRadera