söndag 1 juli 2012

BIR!!!

Real 5 år

BIM & BIR

I väntan på finalen. 

I finalringen. Där blev vi oplacerade.


Idag har vi varit på Ryda i Borås och ställt. Det var väldigt lyxigt att ha så nära. Vilken fantastisk dag vi haft! Jag är så otroligt glad och har fortfarande svårt att ta in hela dagen. Jag ställde Nova, Lycka och Real. Jag börjar med yngsta fröken.

Lycka ställdes för första gången i juniorklass. Hon fyller snart 10 mån. Hon var så duktig min lilla fröken och hon fick Excellent och blev placerad 3:a i konkurrensklassen. Extra roligt var att det var en stor klass och hård konkurrens. Jag är så stolt över min lilla tjej!

Kritik: Bra storl. Utm typ. Välformat huvud. Mörka vackra ögon. Välplacerade öron. Bra hals. Mkt bra rygg och svanssättning. Bra vinkl. fram i skuldra och överarm. Mkt bra kropp. Välvinkl. bak. Mkt bra päls. Rör sig m bra steg- ngt bakhög i rörelse.


Lycka 9 mån


Nova ställdes i öppenklassen. Hon har varit väldigt urfälld och visst har hon börjat sätta päls men är fortfarande lite tanig i pälsen så jag hade inte så höga förväntningar. Men vad fel jag hade. Hon fick Excellent och blev 2:a placerad i konkurrensklassen med Ck. I Btkl (bästa tik) blev hon 4:a! Jag är så glad och när domaren pratade med oss efteråt så sa hon att din tik kommer bli väldigt bra när hon satt pälsen igen.

Kritik: Bra storl. av utm typ. Vackert välformat tikhuvud. Mörka ögon. Ngt stora öron. Korr bett. Mkt bra hals, rygg och svanssättn. Ngt kort och rak överarm. Välkroppad. Utm vinklad bak. Bra pälskvalité. Rör sig med bra steg, ngt brett framifrån.


Nova 23 mån
Real ställdes också i öppenklass och vad kan jag säga. Vilken kille! Min älskade, fina Real fick ett Excellent. Blev 1:a i konkurrensklass med Ck. I Bhkl (bästa hane) vann han och fick Cert och CACIB!  I kampen om dagens bästa tollare vann han och blev BIR! Jag är så stolt, så stolt. Vi har varit och nosat på certet innan och idag satt det. JIPPIE!!!!!!

Kritik: Bra storl. & utmärkt typ. Mkt vackert huvud. Mörka vackra ögon. Bra bett. Ngt framskjuten skuldra. Bra rygg & svansansättning. Väl markerat bröst och bra bröstdjup. Välvinkl. bak. Rör sig bra med korrekt svans. 


Det har varit så roligt att träffa alla goa hundvänner idag, tack för alla gratulationer! Och ett stort grattis till alla fina prestationer i ringen! Tack också till fina vännerna som hjälpt till idag med att hålla koll på barn, fota och värma hundar. Ni är bäst!

Nu är jag stolt och trött och ikväll blir det ett glas vin i soffan för att fira, men först skall blir det en ridtur med grannen. gissar att jag kommer somna gott ikväll!

5 kommentarer:

 1. Tina, Alfons & Helge1 juli 2012 20:33

  Alfons hälsar & grattar.... han är inte sååå farlig som man tror.... Helge & jag grattar givetvis vi med.

  SÅÅÅ ROLIGT. Ni är så härliga hundmänniskor (människomännoskor också) verkligen värda detta.

  SvaraRadera
 2. Ett jätte grattis det var ni väl värda

  SvaraRadera
 3. Super Grattis till alla fina resultat! Mormor är stolt är fina Lycka! Jag ser framemot att få träffa henne och dina andra vackra rödskinn!
  //Sara och släkten på Gotland

  SvaraRadera
 4. Instämmer med ovan kommentar - Jätte grattis ni är väl värda detta!! Snart har ni ett SUCH ;-) Kram

  SvaraRadera
 5. GRATTIS igen! Verkligen rätt hane som vann! :)) Synd på finalen men det är ju svårt med våra vackra röda hundar... Hoppas vi ses snart igen!

  SvaraRadera