söndag 15 april 2012

1:a pris och provbäst!

Idag har jag och Charma haft årets jaktdebut. Vi anmälde oss till ett inoff B-prov i Sämsholm. Min tanke var att få chans att testa under "verkliga" förhållanden men ändå ha en möjlighet att stötta om hon skulle behöva det.
Vi fick startnummer 11 av 16 så det blev först lite väntan innan  jag tog ut henne ur bilen för lite uppvärmning. Jag körde då ganska mycket jaktfot och även lite stoppsignaler med snabb belöning i form av tennisboll.
När det sedan var min tur så var det 3 stationer. 1:a stationen var 2 st enkel markeringar med kråka samt en liten förflyttning mellan kasten. Charma satt tryggt gick ut med fart men var som vanligt lite försiktig i sina upptag. Det är lite som om hon frågar den lilla fågel om det är ok att hon tar upp och bär den en bit... :)
Station 2 var ett sök med 6 st vilt (1 kanin). Här brukar Charma flyga fram med bra fart och sen mattas något men inte idag. Istället var det en travande hund som lämnade mig men in kom viltet iaf. Jag märkte en tydlig skillnad i mina skick när jag väntade ut henne lite eller bara skickade henne. Väntade jag ut henne så var näsan på från början. Bra att komma ihåg till framtiden.
När det var en duva kvar så lutade domaren sig fram och sa "1 kvar. ta den här nu. Kom igen!" Uppmuntrande ord och gissa att jag blev glad när Charma gick ut hur tryggt som helst och tog in den sista duvan utan problem.
Sista stationen var 2 st enkel markeringar på vatten. Detta är normalt något som Charma är väldigt bra på men nu var det knipa och trut som kastades och det hade vi aldrig tränat på.  Dock var min oro bortkastad för Charma dök i precis som vanligt med ett Låååångt skutt, simmade snabbt och kom in med fåglarna utan minsta tvekan. :D
Så var det bara passiviteten kvar men även denna var inga som helst problem idag. Även om det strulade lite för hunden efter så satt Charma tyst, lugnt men uppmärksam tills vi blev befriade från domaren.
Alla Charmas avlämningar idag har varit SÅ bra! Lugnt och försiktigt utan det minsta stress.
Kritiken blev enligt följande:
Samarbetsvilja och allmän effektivitet: Utmärkt väl i hand
Sök: hunden har ett annorlunda men effektivt sökmönster
Fart: Önskas högre ( som sagt.. vet inte vad som hände idag för fart brukar ju vara hennes signum )
Uthållighet: Håller hela tiden
Näsa: Används väl
Markeringsförmåga: God markör
Skottreaktion: Fast
Apporteringslust: Stor
Apportgrepp: Bra
Simfölrmåga och arbetsvillighet i vatten: Utmärkt fina inleveranser till föraren
Sammanfattande kritik: En hund som utför provet på ett utmärkt sätt idag. Önskar lite högre fart på söket.
Pris: 1.a pris PROVBÄST!!    

Gissa om det var en stolt husse som fick gå fram och ta emot rosett, pris och buckla som bästa hund för dagen! :)
Världens bästa Charma!!

3 kommentarer:

  1. Grattis Sven det var ni verkligen värda

    SvaraRadera
  2. Grattis till 1a priset och provbäst..bara att gratuelera er =) ses säkert ute i skogarna en dag här... Själv ska jag till Hjo 12 maj om jag nu kommer med...

    SvaraRadera
  3. Stort grattis sträck på dig det är du väl värld!

    SvaraRadera