tisdag 7 februari 2012

Snabba lägganden!

Idag tog jag med alla vovvarna och töserna och gick en härlig promenad vid sjökanten. Hundarna sprang och busade i över en timme och tjejerna lika så. Det var verkligen ett underbart vinterväder! Efter att tjejerna somnat körde jag och Real lite lydnadsträning i köket. Vi fokuserade på snabba lägganade ner i platsposition med extern belöning. Oj, oj, oj vad det gick undan. Riktigt fint gjorde han det! Sedan tränade vi på återgångarna också och gjorde en lång platsliggning på det. Bilden är en gammal från arkivet, men jag vet inte om dagens var bättre. Idag satte sig Måns (vår katt) och petade upp köttbullarna ur hans belöningsskål och rullade dem fram och tillbaka framför honom innan han åt upp dem...:)


Det blev även lite träning på snabba ställanden. Det smyger sig gärna på några steg extra så jag får vara noggrann med snabba belöningar ett tag. Även här tränade vi på återgångarna separat. Det är skönt med lydnaden att man faktiskt kan träna precis när som helst och var som helst. passar en aktiv hund och småbarnsmamma perfekt! I morgon har jag min lediga dag så vi ska vara ute hela dagen och bara njuta av det underbara vintervädret. Lite träning för hundarna blir det såklart också!

Min vackre grabb! Denne kille har mitt hjärta i ett järngrepp!

1 kommentar:

  1. Här har vi en till som en riktigt flitig ser jag:)
    Visst är det kanon att kunna träna vart som helst och när som helst. Här använder vi ju också oss utav kök när inte vädret är på vår sida,och det går ju bra det med:)
    Vi kan väl ta att åka upp och träna ihop en dag,hade nog behövt Real på en plats läggnning med min dam:D
    Ha det gott!

    SvaraRadera