söndag 27 november 2011

Träningsträff

Det finns inget dåligt väder... Sedan finns det nog dem som skulle mena att stormvarning är ett skäl nog att stanna hemma. (Sedan hade vi det inte särskilt stormigt måste tilläggas med tanke på den situation som råder på många ställen i Sverige nu). Men det är inte mycket som håller ett träningssuget gäng hemma så det var 8 rödrävar och två hermeliner i gänget, Charma och Kalle som tränade flitigt. Det känns alltid extra gott när man tagit sig ut i busväder. Lycka var med och hälsade på nya hundar och bekantade sig med klubben för första gången. Hon spatserade på planerna bland alla hundar som om hon inte gjort annat. Charmade gjorde hon också. Tror allt att vi tryggat en framtida hundvakt;) Real och Nova tränade lydnad och det gick helt ok. Träningsglada var de båda två och inte det minsta bekymrade över busvädret. Jag tränar alltid i alla väder. När jag tävlar och det är busväder så låter jag aldrig vädret styra min prestation.


Igår tog jag ut alla vuxna vovvar på en promenad vid sjön i mörkret. De njöt av att få springa av sig. Gamle Derby snart 11 år är nog tokigast av alla. Om man inte stoppar honom hoppar han helst baklänges hela promenaden för att inte missa minsta reaktion från matte eller husse. Efter promenaden så fick Real, Nova och Charma ett sök. Tre dummies var fick de plocka in och de låg passivt och väntade när de andra jobbade. Real och Charma jobbade kalas och Nova vimsade till det lite vid det ena skicket, men så är hon ju helt grön också. Lycka fick gå på mörkerpromenad hemma. Hon är så härlig. Inget bekommer henne. Hon tar sig runt i världen med glatt viftande svans. Hon påminner om någon annan i samma ålder... äpplet faller inte långt från trädet...

Lycka har även hunnit med en promenad i stan. Hon tultade lös hela promenaden och sov gott på vägen hem. Hon fick även träna på att sitta och vara passiv. Otroligt viktig tränaing som alltid ska vara ett givet inslag i träning av hund med mycket fart i och som i min mening man aldrig kan börja träna för tidigt. 

//Linda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar