Köpa valp - planerade kullar

Vi planerar för en kull framöver. Inget löp ännu så det kommer troligtvis inte bli någon kull sommaren 2024.
Är du intresserad av en tollare från aktiva, arbetande linjer så är du välkommen att kontakta oss.
Linda Rogberg 0735-271000, linda.rogberg@gmail.com
        
Kull 1


Vår  Real Madrid som valp.


Att köpa valp från oss

Avel och hälsa

Vårt mål är att föda upp friska och mentaltstabila hundar med bra exteriör, härlig arbetsglädje och med goda apporteringsegenskaper. Vi tävlar regelbundet med våra hundar inom olika discipliner och använder dem i praktisk jakt samt vid eftersök. Tollaren och labradoren är en jakthundar och det är egenskaper vi vill bevara. Vi avlar endast på hundar med mycket apporteringslust och som gärna har visat god förmåga vid prov. Arbetsmässigt så vill vi att hunden ska vara följsam och ha en stor samarbetsvilja. Detta är viktiga egenskaper oavsett tävlingsdiciplin. Vi vill även att hunden är uthållig och kan fokusera i arbete. Lika viktigt med en hund med mycket motor och uthållighet är det att hunden kan koppla av. Hunden måste kunna koppla av både under ett långt träningspass samt efter träning. Vi vill att minst ett av föräldradjuren i vår avel ska ha arbetsmeriter. Vi använder bara skottfasta hundar i avel. Vi vill ha bra arbetshundar, men det är lika viktigt att de fungerar i vardagen. De ska fungera med andra djur och människor och i ett samhälle som kräver allt mer av våra hundar. Vi avlar bara på mentalt stabila hundar som genomgått någon form av mentalbeskrivning. Ser vi till exteriör och rörelse är det viktigaste att hunden är en funktionell hund med utgångspunkt i sitt ursprung som jakthund. Gällande tollarna använder vi bara hundar som fått minst very good på utställning efter två års ålder.

Vi använder bara friska hundar i vår avel. Höfter och armbågar ska vara fria och de ska vara ögonlysta utan anmärkning inom ett år innan parning samt friska för övrigt. För tollarna ska minst en av föräldrarna ska vara Normal/clear (A) för ögonsjukdomen prcd-PRA samt DE. Det är viktigt för oss att alla förutsättningar finns för friska starka valpar som får ett långt och glädjefullt liv med sina ägare. Det går aldrig lämna några garantier för det, men varje kull planeras noggrant ur aspekterna hälsa, mentalitet, exteriör samt arbetsvilja. Vi lägger mycket stor vikt vid hälsan, inte bara hos föräldrarna utan även bakåt i leden. Vi följer SKK´s och tollarklubbens avelsrekommendationer som ett minimum. Vi anser att en hund som går i avel ska tillföra något i rasen, annars avstår vi hellre.

Önskemål från oss

En valp från oss passar inte som en ren sällskapshund. Den behöver arbete och stimulering. Detta då den är avlad av föräldradjur med stor arbetslust och vi förväntar oss aktiva och arbetsglada valpar. Söker du en hund att arbeta och kanske tävla med  så kan en hund från oss bli en livslång vän. Tollare och jaktlabrador är mångsidiga raser som passar till t.ex. jakt/apportering, viltspår, lydnad, bruks, agility, räddning. Men självklart är ett aktivt och kärleksfullt hem det viktigaste!

Som uppfödare vill vi att alla valpar ska
 • röntga höfter och armbågar vid 18-24 månader
 • mentalbeskrivas alt BPH. En träff arrangeras av oss där vi testar alla i kullen samtidigt
 • vara försäkrade
Skulle ni av någon anledning inte kunna behålla hunden vill vi att ni kontaktar oss först så hjälper vi till att hitta ett nytt hem.

Vi vill gärna ha kontakt med våra valpköpare genom åren och få information om hur hunden har det. Vi finns alltid till hands för att svara på frågor och hjälpa till vid träning både när det gäller tävling samt i vardagen. Ingen fråga är för dum och kan vi inte svara så har vi många duktiga hundförare runt omkring oss.

Uppväxten

Vi är den lilla familjära kenneln som bedriver en liten uppfödning i hemmamiljö. Valparna föds och växer upp inne i huset och efterhand som en del av hundflocken. De blir på det sättet miljötränade och vana vid allt vardagsstök. Då får regelbundet träffa människor i olika åldrar samt stabila vuxna hundar och andra husdjur. De får daglig hantering, samt så mycket utevistelse som vädret tillåter. Innan de lämnar oss har de presenterats för fågel av olika slag samt klöv och blod.

När tiken är konstaterat dräktig kontaktar vi alla som anmält intresse. När valparna är några veckor får du veta om det finns någon valp för dig. Vi förbehåller oss rätten att placera ut hundarna beroende på individernas egenskaper och valpköparens önskemål. Det finns alltså ingen kölista utan man anmäler sitt intresse.


Leverans

När valpen lämnar oss vid tidigast 8 veckors ålder har den:
 • Skk´s köpeavtal
 • Stamtavla och registrerad i SKK
 • Blivit ID-märkt med chip
 • Blivit vaccinerad mot parvo
 • Blivit regelbundet avmaskad
 • Försäkring mot dolda fel
 • Blivit veterinärbesiktigad inom 7 dagar
 • Mat som den ätit hos oss

Valpträffar & kennelträffar

Vi erbjuder fyra träffar det första två åren; vid 6 mån, 9 mån, 12 mån samt 24 mån. Vid dessa tillfällen träffas vi och umgås samt tränar. Vi arbetar med vardagslydnad samt introducerar apportering samt viltspår.  Utöver det har vi kennelträff för alla våra valpköpare en gång per år, med duktiga instruktörer. Vi har dessutom öppna träningsträffar regelbundet där det bara är att vara med. Detta är inget man måste vara med på, men ett sätt att hålla kontakten och få stöttning samt lära sig mer om hur man kan arbeta med sin hund. Man är alltid välkommen att komma till oss och träna tillsammans med oss eller få hjälp av oss om det är något man behöver hjälp med.
Är du intresserad av valp från oss så ring eller skicka ett mail!
Linda Rogberg 0735-271000, linda.rogberg@gmail.com