Om oss

Sedan 2011 driver vi Segerlyckans kennel. Kennelnamnet symboliserar oss och vår filosofi. Seger - vi bor på Segerstorp. Lycka -för att det är lycka att ha en hund! Och segerlycka - för den där underbara känslan när allt stämmer och man når sina mål oavsett om det gäller ett nytt trick eller när man står överst på prispallen. 

Vårt avelsmål är att föda upp friska och mentaltstabila hundar med bra exteriör, härlig arbetsglädje och med goda apporteringsegenskaper. Vi vill ha bra arbetshundar som även fungerar i vardagen. De ska fungera med andra djur och människor. Arbetsmässigt så vill vi att hunden ska vara följsam och ha en stor samarbetsvilja. Detta är viktiga egenskaper oavsett tävlingsdiciplin. Vi vill även att hunden är uthållig och kan fokusera i arbete. Vi är den lilla familjära kenneln som kommer bedriva en liten uppfödning i hemmamiljö. Vi anser att en hund som går i avel ska tillföra något i rasen, annars avstår vi hellre.


Charma
.
Linda och Lycka laddar inför startVi har gått Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning.

Vintern 2020 flyttade vi till vår lilla gård i Hedared, ett litet samhälle ca 2 mil utanför Borås. Familjen består av Linda, Sven, Lovisa, Agnes. Vi har hundarna Gina, Stella och Rejsa.  Dessutom har vi tre hästar, och två katter. 

Vår fritid fylls främst med hund- och hästaktiviteter. Linda tävlar och tränar aktivt med tollarna i wt, jakt och rallylydnad. Linda är en allätare inom hundsporten och har tävlat lydnad, agility, rallylydnad, viltspår och jakt. Sven tävlar wt och jakt med sin labbe och har en bakgrund inom lydnad, bruks och tjänstehundsarbete. Våra retrievers används i praktisk jakt. Våra två döttrar är också aktiva och träna och tävlar med hundarna. Vi tycker om att aktivera våra hundar och tillbringar många timmar i skog och mark.  Ett annat stort intresse är utställningar och våra hundarna ställs regelbundet. Sommaren 2013 debuterade Lovisa 5 år gammal i "Barn med hund" och som 10 åring blev det debut i juniorhandling. 

Lovisa och Nova Tollarspecialen 2013
Lovisa och Nova på My Dog 2019. Här vinnare i veteranklass.


Vi är båda två utbildade instruktörer. Linda är agilityinstruktör och Sven är allmänlydnadsinstruktör. Linda är utbildad A och B fig inom SBK och har gått M1, allmän mentalkunskapskurs och M2, mentalfigurant B utbildning samt utbildad testledare. Linda har även gått SKK´s Uppfödarutbildning.


Sven & Charma