måndag 6 januari 2014

Puff och fluff

Igår hade vi en rolig och spännande dag på My Dog. Jag missade tyvärr halva tollarringen, då vår lilla amris debuterade i vänstervarvet. Lovisa ville att jag skulle ställa henne och det gjorde jag såklart. Jag hann dock inte tillbaka till Lyckas tur så sven fick hoppa in och ställa Lycka.

Lycka är inne i en väldigt gänglig och vinglig ålder så resultatet blev därefter bara ett very good. Pappa Real var precis lika dan i den åldern.

Kritik: Öppenklass -  Utm huvud o uttryck, tillfredställande proportioner, behöver mer volym i bröstpartiet, goda vinklar, goda tassar, rör sig ngt instabilt.
Min älskade tjej! Foto: Pernilla
Vilja debuterade i vänstervarvet och jag har nog aldrig sett så malplacerad ut i ringen;) Hade helt missat det där med borste in i ringen och annat som absolut inte skulle användas i tollarringen. Vilja var lite försiktig i början, men löste sedan allt fint och hennes matte skötte sig nog också hyfsat. Knäna i backen, fingret i gropen, tummen i korrekt grepp runt svansern, puh...Riktigt roligt var det i alla fall och det är klart att lilla sessan ska ut igen snart. Lite mer ringträning för Vilja och lite mer amristräning för matte så ska det nog se tjusigt ut tillslut;) Just nu så pausar både Real och Lycka från vårens utställningar. Lycka behöver växa till sig och Real får vänta på seniorklass och Nova har valpar. Tur att vi har en liten amris som kan stilla utställningsbegäret;)
 
Kritik: Valpklass - 8 mån, fem tik, välskuret huvud, fem uttr, bra välvd skalle, aningen kort nosparti, bra hals, kunde varit kraftigare i ansättningen, kunde haft lite starkare ö-linje, kors med utm längd men som faller en aning, kunde haft bättre subst i sin kropp och benst för sin ålder, aningen framskjuten front. rör sig med fria rörelser, utm pälskvalitet, är lite försiktig i sitt temp.
 
Ett stort tack till Viljas fantastiska uppfödare Eva som alltid är så uppmuntrande och hjälpsam! Ett bamsetack till Carina (matte till Viljas pappa) för all hjälp inför utställningen. Utan dig hade detta aldrig gått. Vi är så otroligt tacksamma och har lärt oss massor!


Här får vi trimhjälp av Carina som visar hur hon ska stå snyggt!

De senaste dagarna har annars gått till att pyssla om Moneypenny vars sår ser väldigt mycket bättre ut. Vi har även haft svens föräldrar på ett trevligt besök och idag dansade vi ut julen. Vi har även varit hos Fredrik, Hjärterdams kennel, och njutit av valparna och pussat på vår underbara Nova.

6 dagar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar