måndag 18 februari 2013

MH för Lycka

I lördags var det dags för Lycka och hennes syskon att göra MH i Karlskrona. Jag åkte tillsammans med Lovisa och Lycka redan på fredagen och passade på att lyxa en natt på hotell. Redan på fredagen åkte vi till Karlskrona Bk och träffade Ellinor med Lyckas bror Wille och hennes Oskar. Det blev lek och bus för hundarna och Lycka fick apportera lite vilt. På kvällen åkte vi hem till Marie-Louise (Wildbirds kennel) på en trevlig middag. 

Lycka var första hunden ut att bli beskriven. Att jag har en fantastisk hund på många vis det visste jag redan innan och MH´t blev ingen överraskning. Jag är väldigt nöjd med henne! Social och tillgänglig vid hantering. Stor leklust, kampade för fullt och bjöd upp till lek. I lillajakten flög hon iväg och försökte apportera in svansen:) Vid aktiviteten satt och låg hon tyst vid min sida, helt avslappnad. Hon har en väldigt fin av och på knapp. Avståndsleken där satt hon nyfiken och tittade för att sedan springa ut i full fart och busa glatt med figgen. Dumpen tyckte hon var lite läskig, men det kom hon snabbt över. Skramlet var hon direkt framme vid, hon brydde sig inte alls om det. Vid spökena stod hon jämte och strax bakom mig, hon tog själv kontakt med spökena. Sedan var det full fart i leken igen. Helt obrydd över vad hon gått igenom. Skotten var inga som helst problem. Så min fina lilla tjej är nu mentalbeskriven med en 1:a på skott. 


Wildbird Tova Tornado "Lycka" 17 mån. Hantering
Leklust
Avståndsleken 
Dumpen
Spökena
Sedan var det dags för resten av syskonen. Real är ju pappa till detta gäng så det var extra roligt att följa. Två av hundarna hade tyvärr ingen möjlighet att vara med. Jag har träffat alla "valparna" regelbundet och vet att det är väldigt trevliga avkommor. Sociala, vänliga, ödmjuka och lekfulla. Detta bekräftades även idag. Alla var väldigt sociala och det de blev rädda för redde de ut på ett fint sätt. De var alla skottfasta med 1:a på skott. En fin kull att känna sig stolt över. Extra roligt är att se hur roligt de har med varandra. Alla busar och leker förfullt tillsammans. Att ha förmånen att lära känna deras mattar och hussar som gör ett så fint jobb med hundarna är extra värdefullt. Tack Marie-Louise för att du är en fantastisk uppfödare som drar ihop så mycket träffar och bidrar med tid och kunnande! Nedan följer lite bilder på syskonen. Fler finns i deras album.

Wildbird Ture Tokstolle "Wille"
Wildbird Vessla Vilding "Vessla"
Wildbird Billy Bråttom "Billy"
Wildbird Qalle Quling "Charlie"
Efter en trevlig soppkväll tillsammans så styrde vi hemåt. Igår tog vi det lugnt hemma. Vi var ganska trötta. Det blev lek och bus ute med tjejerna. Jag tränade med Nova och Real (lydnad och rally) och sedan blev det ett spinningpass för mig på gymmet. Efter det blev det lite Borås Bk arbete. Jag och Maria registrerade klubbens förtroendevalda och sedan planerade vi för läger 2013. Så håll utkik snart släpps alla lägerplatser!


2 kommentarer:

 1. Tack för en trevlig helg! Så trevligt vi hade, ett fint gäng med många härliga stunder och fler blir det! :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter som en härlig MH dag!
  Det ska bli spännande med Pixboot kullen men eftersom flera är så långväga och att vi dessutom har Specialen i Skåne i år så tar vi MH i anslutning till den. Så de blir lite äldre än vad jag är van vid när de MH:as....
  Kram

  SvaraRadera