lördag 5 januari 2013

My Dog 2013

Nu har vi haft en härlig dag på My Dog. Det är en rolig hund hundtillställning som man alltid längtar lite extra efter. Agnes fick feber natten till fredag så jag och Lovisa åkte själva med hundarna. Sedan kom kompisarna Maria, Fredde och Julia ner och hjälpte till och rodda allt runt omkring när jag sprang varv efter varv. Tur att hundarna går i olika klasser ännu:) Tack för hjälpen fina vänner! 

Det är alltid trevligt att träffa alla hundvänner så här. Vissa följer man över nätet så det är extra roligt att träffas i verkligheten också. Sedan är det alltid flera man missar i vimmlet. Ett stort grattis till alla fina prestationer! Nu är tävlingssäsongen officiellt igång och året kommer att erbjuda många roliga hundstunder!

Hur gick det då för våra hundar? Real var först ut i öppenklass. Han var lika glad som vanligt. Han är en fantastisk kille och verkligen älskar allt man gör med honom. Han har en fantastisk attityd till livet! Idag blev det excellent och tyvärr oplacerat i konkurensklassen, men fint betyg, urfälld päls och ett starkt startfält.

Kritik: Good size. Shown in good condition. 6 years old. Deep orange colour. Proper skull. Exc ribcage level topline. Very active moves.

SE VCH RLDN Honey Creek´s Real Madrid
Lycka tävlade i juniorklass. Lycka har en fantastisk av och på knapp. Hon är så cool och balanserad. Det första hon gjorde när vi kom på plats var att lägga sig ner raklång och somna. Lycka fick också excellent och blev sedan 3:a i konkurrensklassen. 

Kritik: Already very meature, 16 months old. Scissorbite. Medium length of neck. Typical feet. Proper tailset and carriage. Well presented.

Sist ut av mina vovvar var Nova. Hon hade tyvärr börjat fälla ur och bara man rörde pälsen så dråsade det av päls. Men hon fick excellent och i konkurrensklassen (öppenklass) blev hon 3:a. Så det var toppen! Tyvärr missade båda tjejerna Ck precis.

Kritik: Corr breedtype, 2 1/2, with a very pleasant head, dark eyes of corr form. Clean neck and shoulders. Exc. topline. Proper head carriage.

Ellinor var uppe med Reals son Wille (Wildbird Ture Tokstolle). Det var jätteroligt att ses igen! Wille är en helt underbar pojk med ett mycket trevligt temperament och dessutom väldigt snygg. Jag ser framemot att följa detta lovande ekipage framöver. Igår fick han excellent i juniorklassen och blev 3:a i konkurrensklassen.

Wildbird Ture Tokstolle "Wille"


När vi var klara strosade vi runt på mässan. Vi köpte lite nya hundkoppel och sedan satt vi på Agrias uppfödarläktare och kollade på Törnrosa. Vi passade även på att ögonlysa Real och det var utan anmärkning!

2 kommentarer:

  1. Grattis till fina resultat!

    SvaraRadera
  2. Hej Linda. Vi hade glädjen att träffa på er jag & min dotter på My Dog. Vi var ju där för att titta på eventuellt ny hund då våran Golden flyttade till hundhimlen i höstas. Det var kul att träffa er & vi blev så förälskade i era hundar. Känner att vi gärna vill skaffa oss en Tollare & när du berättade att ni ska ha valpar vill vi gärna sätta upp oss på nån valpväntelista om det funkar så. Vill gärna åka upp & besöka er också såklart men just nu ville jag bara kontakta dig för att tala om att vi är jätteintresserade. Otroligt vackra hundar & så goa. Kul att det gick bra för er. Om du har möjlighet får du gärna höra av dej tillbaka när du vet om det blir några valpar. Ha en fortsatt bra vecka. Hälsningar Anna & Sofia Erikson
    min mail är refrasch@telia.com

    SvaraRadera