söndag 1 april 2012

Vårdrömmar

Helgen har varit alldeles underbar. Träffat flera av våra underbara vänner, tagit det lugnt och tränat hund förstås:) En precis lagom dos av allt!

Real och Nova har fått träna lydnad. Real på klass 2 momenten och Nova på klass 1 momenten. Fredde gjorde mig uppmärksam på ett moment som jag helt glömt av att börja träna, eller som jag helt enkelt inte har haft en tanke på, fjärren, så den träningen påbörjades idag. Jag insåg att jag har så mycket moment att träna in och på olika nivåer och med så många hundar, så ikväll ska jag sätta mig ner och stolpa upp en ordentlig träningsplan för varje hund. Brukar vara duktig på att skriva ner, men har slarvat det sista och bara haft det i huvudet och se hur det går...;)

Nova fick hur som helst börja med lite kontaktövningar. Jag tycker att det är en bra start på träningspasset och utnyttjar det på hundar i alla åldrar. Sedan blev det en platsliggning med störning. Nova ligger fint med hakan i backen. Det vi behöver träna in är att lägga sig från utgångsposition ner med hakan i backen och det tränar jag in separat. Sedan körde vi inkallning, läggande och ställande och avslutade med apporten. Apport momentet är helt klart, det underhåller vi bara. Har byggt på med tvåans apport för att ha något att arbeta vidare med.

Real fick börja med kontaktövningar och sedan blev det ett pass med rutan. Skickade mot belöning och kastade även boll som belöning, skickade från två olika riktningar. Han är inte säker på momentet ännu men har hyfsad koll så vi jobbar vidare. Sedan blev jag kommenderad i resterande klass två moment och i grova drag börjar momenten sitta en del bättre och en del får vi arbeta mer på.

Jag har även börjat drömma om den kommande planteringssäsongen. Har lite nya funderingar på vad det ska finnas i odlingslådorna i år. Det känns lite komiskt med tanke på att det sköna vårvädret just för stunden har ersatts av snöfall. Tänkte plantera physalis i år, det ska visst vara en höjdare att odla. Kul att prova något nytt.1 kommentar:

  1. Duktiga ni är :) varje gång jag gör platsliggning med Wille lägger han hakan i backen och då tänker jag på Nova ;) så söta!
    Physalis gjorde jag förra året riktigt gott :D

    Ellinor

    SvaraRadera