måndag 9 april 2012

Träningsträff

Nu är snart en underbar påsk till ända. Igår åkte vi till Hornborgarsjön med fina vänner och hade en härlig dag. På vägen hem bestämde vi oss för att dra ut husvagnen på en premiärtur. Jag är så otroligt nöjd! Planlösningen är perfekt, hundar och barn trivdes bra i vagnen, och premiärturen vart gick då den? Jo, till goda vänner i Herrljunga som gjorde vår första campingtur till en riktigt trevlig upplevelse.

Hornborgarsjön

Jag har även hunnit med ett viltpass med hundarna. Nova och Real arbetade kalasbra. På vägen hem gick Nova och Real i perfekt jaktfot med varsin fågel i munnen och var så stolta. Lycka fick också apportera fågel. Hon är så viltspontan min lilla fröken, hon började passet med att apportera hela påsen med vilt i... Det bådar gott:)

Lycka 7 månader apporterar duva.

Idag avslutade vi vår Herrljunga vistelse med en träningsträff. Maria och Fredde slöt upp och vi började med ett riktigt bra jaktpass där vi i två olika övningar arbetade på linje och skickade hundarna växelvis. Först körde vi enkelmarkeringar på långt avstånd och sedan en linjetagsövning där vi placerade ut dummies i ett område gick till nästa hörn och placerade ut en dummie var även där och sedan skickade vi till det första området och hämtade in. Därefter gick vi till tredje hörnet och skickade mot det andra hörnet (området) osv. Alla hundarna var jätteduktiga. De arbetade tyst och koncentrerat med suverän fart. Vi avslutade sedan med lite lydnad. Eftersom Nova fick ett jaktpass så fick Real ett lydnadspass. Vi tränade på fjärren och jag utgick från liggande position och belönade sitt. Sedan blev det lite linförighet som avslutning.

Eftermiddagen har tillbringats i soffan där vi alla tittat på Maddicken i busvädret. Det är en bra avslutning på påsken. 

//Linda

1 kommentar:

  1. Vilken energi du sprider goa Linda! Kul att premiären men vagnen gick bra och ni är nöjda. Vi ska köra lite fågel i veckan - ska bli oerhört spännande att se hur hon agerar och hanterar detta Kramar ifrån mig och sessan

    SvaraRadera