torsdag 16 februari 2012

Frestelser

De två senaste dagarna har det tränats lydnad med Real och Nova. Nova gör fina framsteg. Hon är väldigt lättränad. Real och jag hade ett bakslag igår. Vi tränade på Södra Älvsborgs Kennelklubb innan uppfödarutbildningen. Helt plötsligt blandade han ihop  läggandet och ställandet. Vi har tränat mycket ställanden, eftersom vi är sämst på det, så nu sitter det hyfsat och inte läggandet till 100 %. Men det är inte ovanligt att det blir så, men ändå frustrerande. Fast det är ju detta som är så roligt med att träna hund, problemlösningen. Sedan har vi tandvisningen som vi fick lite avdrag för när vi tävlade sist. Han har så svårt att sitta still när någon kommer fram. Han är alldeles för glad... Han vill så gärna få gosa lite. Helt galet med tanke på hur stilla han står i motsvarande situation under utställningarna. Så detta får jag träna, eller så lägger jag ingen större vikt vid det för det är ett angenämt problem att ha en för glad hund;)

Sedan har vi haft ett pass inne i köket med fokus på platsliggning med uthållighet och störning. Jag placerade Real precis jämte diskmaskinen och plockade först ur och sedan fyllde med väldoftande;) smutsdisk. Som avslutning fick han ligga en stund med Agnes och Lovisas middagsrester framför nosen. Mooahaha vilken elak matte, men tji fick jag. Han låg perfekt och ni kan ju gissa vad belöningen blev;)


Lilla Lycka har också tränats. Men mest av allt får hon "bara" vara valp och lära sig livets skola. Men lite stanna kvar, sitta bakom ryggen, inkallning och lite apportering har hon fått träna. Sedan får vi inte glömma utställningsträning. Lillan har en utställningsdebut framöver.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar