söndag 29 januari 2012

En impulsiv debut...

Nu är en härlig men intensiv helg snart till ända. Lördagen spenderades ute på vägarna då familjen var ute och spanade efter husvagn. Det blev även en impulsiv debut i lydnadsklass 1 för mig och Real. Helt galet med tanke på att vi inte fokuserat på lydnaden på bra länge, det har ju mest varit rally, men lydnaden har ju funnits med där vid sidan om. Jag har dock gett mig själv ett nyårslöfte att ibland bara köra på utan att allt är perfekt, så det blev en stämma av start och det var jätteroligt!

Resultatet blev följande:


1 Platsliggning - 9 Real låg jättefint med hakan i backen. En hund for upp och busa runt så det blev ett    omtag och han låg lika fint även andra gången. Jag fick dock skäll av domaren för jag höll ut handen när jag gick iväg. Han tyckte det var fy och skam på en sån snygg platsliggning och det kan jag hålla med om...


2 Tandvisning - 9 Han hälsa så glatt på oss att Real var helt säker på att detta var en polare, så avdraget för en alldeles för glad skit...;)


3 Linförighet - 7.5 Elit körde samtidigt och det var mycket liv på läktaren så Real var lite nyfiken och tappade lite i position den första delen, men sedan höll han ihop jättefint.


4 Läggande - 0 Vad hände här?! Läggandet som är Reals paradgren. Jag fick ge ett dubbelkommando efter att han traskat med en bit. Ja, ja, så kan det gå...


5 Inkallande - 9


6 Ställande - 5 Real gick för många steg och jag fick med ett dk på det.

7 Apportering - 10


8 Hopp över hinder - 9


9 Helhetsintryck - 8

Så det blev 144 poäng och ett 2 pris. Typiskt på läggandet. Men jag är väldigt nöjd med vår avstämning. Blev inspirerad att köra igen, så vem vet, kanske blir det en mer planerad start nu framöver:) Kan konstatera att han är fantastisk min kille. Så underbar att jobba med och alltid med på noterna. Bilderna blev inget vidare. Lite för mörkt i ridhuset, men istället blir det lite bilder på när min underbara storsessa och Real tränar. Notera kläderna. Klart man ska vara rätt klädd när man tränar sin Real hund:)

Bästa vänner!

4 kommentarer:

 1. Va kul! Inte konstigt att det går så bra, du har ju en privattränare :) så söta ihop!!
  Kram Hillevi

  SvaraRadera
 2. Vilket litet charmtroll hon är Lovisa! Du får
  Hälsa henne, om hon minns oss! Hon blir nog som
  Sin mor, duktigt hundförare ;)

  Kram på er! Och stort grattis till resultatet på
  Tävlingen! / Ellinor

  SvaraRadera
 3. Jättefina poäng, och som sagt – synd på läggandet. Det var vår käpphäst i 1:an också, trots att det var paradnumret på träning. Nästa gång fixar ni det!

  SvaraRadera
 4. Grattis till fin debut;)
  Kul att se er på plan!

  SvaraRadera