söndag 16 oktober 2011

Välkommen Nova!

Vackra lilla Nova!
Först måste jag hylla hösten. Jag ÄLSKAR hösten. Luften är kall och klar, färgerna i naturen är så otroligt vackra. Ja denna årstid gör mig kort och gott lycklig! Idag är jag för övrigt mycket piggare. Det gör susen med ett ordentligt sovpass på det mesta.

Nova och Real har fått varsitt ordentligt träningspass. Nova fick träna lydnad. Jag gillar att bryta isär momenten. Ibland kör jag dem i sin helhet, men ofta tränar vi teknik i delarna. Lilla Nova har precis börjat med lydnaden så där blir det mest delar och uthållighet som tränas. Vi började i vanlig ordning passet med lek och kontakt övningar, sedan blev det tre bakdelskontrollövningar. Backa har hon inte riktigt fått kläm på ännu. Det blev träning på fot samt ingångar. Vi körde även stadga träning och slutligen en platsliggning med hakan i backen. Hon är väldigt rolig att arbeta med. Vi har dock inte bråttom utan allt får komma när det kommer.

Real fick träna detaljer i rallylydnadsmomenten. Han kan alla momenten skulle jag våga mig på att säga, men jag är ju så petig så jag vill att han ska kunna det perfekt och utan hjälper (ja, jag vet att man får hjälpa till:) Hjälperna kan jag lägga in när det verkligen behövs, själva momenten ska han kunna. Inga quick fix för mig inte;) Ja och jag vet att jag är sådär jobbigt petig:)

Vi får även titt som tätt frågor om lilla Nova. Som ni alla förstått så avgudar jag min lilla tjej och att hon inte skulle bo hos oss är naturligtvis uteslutet, när hon har en sån självklar plats i vår lilla flock. Så nu är det klart att hon är min hund på riktigt och vi kommer att äga henne tillsammans med Hjärter Dams kennel.  Fredde kommer att använda Nova först i avel om allt går vägen. Jag kommer att ha Nova som min tävlingshund i främst jakt och lydnad. Jag vet att detta är galenskap, men ibland blir man vald bara. Ända sedan första stund har jag och Nova hört ihop. Och vi har ju lite hundar redan och jag har en dröm som jag vill förverkliga, så visst är det mot förnuftet med ytterligare en hund, men att följa sitt hjärta är oftast den rätta vägen och fröken Nova har mitt hjärta i en liten ask:) Välkommen lilla Nova, nu är du en Segerlycka hund på riktigt!

//Linda


2 kommentarer:

  1. <3 ja hon är en liten guldklimp den lilla tjejen <3 vad roligt all lycka till Er kram ifrån Malin o Happy

    SvaraRadera