söndag 14 augusti 2011

Egentid


Egentligen gillar jag inte uttrycket egentid. Jag tycker att all min tid är min egentid, bara det att jag gör olika saker tex njuter av min familj, jobbar, tränar hund, läser... All tid är min egentid. Men om man nu ska utgå från egentid i den bemärkelse som den används så har dagen gått i egentidens tecken.

Klockan 07.00 både lördag och söndag har jag anlänt till Borås Brukshundklubb för tjänstgöring på helgens MH. Det har varit två intressanta dagar med trevliga hundar och förare. Att man har världens goaste klubbkamrater gör ju helgen extra trevlig:) Lördag eftermiddag blev ett besök till Borås Djurpark. Vi har verkligen utnyttjat våra Lejonkort även i år. Det är så mysigt där och vi älskar dessa besök allihopa. Agnes som numera börjar bli en "stor tjej" hon älskar lejonen och tigrarna mest av allt. När vi lämnar tigrarna vinkar hon och kastar slängpussar.

Idag på eftermiddagen träffades jag och Maria och gick ut våra viltspår, för att sex timmar senare träffas igen för att gå dem. Vi skrattade gott åt galenskapen i det hela. Nova arbetade jätteduktigt i spåret. Idag fick hon färskt vilt i näsan och det var intressant att se hur hon ändrade kroppshållning och spårsätt. Efter en liten påminnelse spårade hon vidare galant. Fyra vinklar och ett bloduppehåll erbjöd spåret och spårslutet var i fruktansvärt tät och ogenomtränglig terräng. När till och med jag tycker att det är eländig terräng då är det verkligen det, jag brukar inte sky någon terräng, men det här var i eländigaste laget. Derby, ja vad ska jag säga om honom. Han var helt sjövild i början och helt överlycklig över att få gå ut med matte på promenad alldeles själv och sedan avsluta med ett spår.

Sven har varit iväg på jaktträning mellan mina pass så Charma hade fått ett rejält träningspass. Så väl hemma var det bara Real kvar. Klockan var så mycket att det för första gången i sommar behövdes reflexer. Jag och Real gick ut på en underbar kvällspromenad. Det är verkligen så mysigt att få tid med bara en hund i taget. Vi njöt nog lika mycket båda två av promenaden.

Så idag har jag fått egentid med barnen och hundarna och nu har min man gjort en stor skål med popcorn och gett mig en rykande kopp te. Vilken härlig helg!

//Linda
1 kommentar:

  1. Egentid låter lite smutsigt faktiskt, som man måste "vara ledig" från sina barn. Det är väl bättre att se det som man delar sin tid mellan olika saker: barn, jobb, hundar, man osv. precis som du skriver.

    Låter som du haft en härlig helg! Kram!

    SvaraRadera