fredag 19 augusti 2011

Det svarta fåret...


Hvåga, Nova, Derby, Queen, Real och Charma. Det är inte svårt att se vad jag tränar med Nova just nu. Hon bjuder gärna på det beteendet när hon får chansen;)

Idag har vi haft trevligt besök av Camilla och tollarflickorna Queen och Hvåga. Fredde dök också upp och tog en fika med oss. Vi började morgonen med en timmes promenad i ösregnet med alla vovvar och barn. Det regnade något fruktansvärt och har så fortsatt hela dagen här i Bredared. Därför fick det bli gruppfotografering inne istället.

Nu på kvällen har jag tränat lydnad i köket med Charma och Nova. Det är fördelarna med lydnadsträning. Med några minuter över kan du träna precis vart som helst. Båda tjejerna fick träna på apporten. Charma tar den väldigt bra och sitter med den till frikommando. Nova är på god väg. Sedan tränade jag lite stå med Nova inför utställningen om några helger. Därefter fick båda töserna varsin omgång med ingångar och avslutningsvis fick Nova träna på att från sitt lägga sig ner i "hakan i backen position" några gånger för att sedan avsluta med en minuts platsliggning med hakan i backen. Inga problem alls! Jag gillar att köra hundarna växelvis. Det blir bra träning även för den hund som får ligga lös och vila och vara passiv.

2 kommentarer:

  1. Duktiga Charma!! Husse saknar hela familjen här i Berlin
    Puss

    SvaraRadera
  2. Ellinor & Oskar26 augusti 2011 08:45

    hahah salt hon är Nova! Hakan i backen hela tiden ju ;)

    SvaraRadera