måndag 25 juli 2011

Viltspårsintroduktion


En stolt Derby.


Nova


Zonic


Maiden
Nu har vi presenterat viltspår för Nova, Zonic och Maiden. Det är alltid kul att se hur de reagerar första gången de går ett blodspår. Real tyckte det var orättvist att han inte fick visa småttingarna hur det ska gå till, men Derby fick gå ett spår också. Det blev också en debut i det spåret. Inte för Derby, för han är en mycket duktig spårhund, utan för Lovisa som så gärna ville gå ett spår och därför fick ta ett premiärspår med gammelDerby. Både Lovisa och Derby var väldigt duktiga! Lovisa älskar allt vad hundträning heter och vill alltid följa med och pröva själv. Vi får väl se i framtiden. Antingen tröttnar hon eller så blir hon en superduktig hundförare i unga år, för det kan jag lova, den tjejen är en naturbegåvning:)

Spåren som vårt nybörjargäng fick gå var av lite olika längd och allt mellan 20-50 meter. De låg i ca 2 timmar och det var ganska blött i marken och vindstilla så det var mycket bra förutsättningarna. Jag tycker att alla tre skötte sig bra! Nova tyckte att det var väldigt spännande och tog sig an spåret utan tvekan och hade ett mycket stort intresse av klöven. Det ska bli roligt att fortsätta spåra med henne. Tanken är att det kan bli en start i anlagsklass antingen i höst om hon fortsätter lika fint som nu eller till våren.

På kvällen tog jag och goa grannen Evelina ett gott löparpass runt bygden, eller ja, ja en del av den iallafall;)Vi var riktigt rediga och blandade jogging med intervaller och styrkeövningar i värsta military fitness stil;) Real och Nira uppskattade varandras sällskap och busade med varandra. Det bästa tyckte jag var att Nira stoppade Real med ett litet nacksving varenda gång han försökte springa förbi. Helt underbart!

//Linda

1 kommentar:

  1. Vad kul att Lovisa gillar hudnträning så mycket :) Hon var verkligen söt på den bilden när hon skickar ut en tollare på en bild här nedan. Hihi!!!

    Är nova din hund också?? har nog missat något :)
    Allt gott

    Kram från Ellinor och Osken

    SvaraRadera