tisdag 7 juni 2011

Working test deltävling 2

Så var en lång härlig helg tillända. Denna lilla minisemester gjorde verkligen att jag nu längtar efter den riktiga semestern. Som tur är så är den inte långt bort.
Helgen har gått i hunden tecken på många sätt. För mig och Charma så har det varit träning på Hinnared med kullsyskonen bland annat samt deltävling 2 i WT cupen.
Träningen med kullsyskonen som Annika och tom höll i var jätteintressant och givande. Det var även jättekul och få träffa Charmas systrar( för det var bara tikarna som var där) och se alla likheter de har. Mest tydligt var det när vi körde en vattendirigeringsövning. Samtliga 4 systrar praktiskt taget flög ut i vattnet. Övningarna vi gjorde var iaf enkel markering på vatten, Dirigering över vatten samt linjetag med störningar. Vi gjorde även en rolig övning där det gick ut på att hunden ej skulle bli störd av markeringar när den redan var på väg in med en dummy. Den ska jag testa flera gånger på Charma.
Det är alltid trevligt och lärorikt att vara hos Tom och Annika och jag är så glad att jag har dem som stöd och bollplank.

Sen var det ju dags för WT deltävling 2, den här gången på "hemmaplan" i Sexdrega några mil från Borås. Tävlingen gick kring en sjö så jag var beredd på mycket vatten och det var även Charma som var mycket laddad innan. Men när vi väl kom igång så var hon sitt vanliga balanserade jag om än lite väl ivrig i jaktfoten.
Station 1: Den första stationen var en enkel markering i vatten. Här var det idel kändisar, Maria J var domare och Fredrik var skytt så ett bättre välkomnade på en tävling kan man väl inte få!
Charma flög ut efter dummyn, simmade starkt men bestämde sig för att släppa och skaka precis innan hon kom fram. Tar dock på mig denna då jag tror att jag inte var så tydlig som jag brukar vid avlämningarna. Poängen blev bra iaf 17.
Station 2: Denna station var 2 st enkel markeringar i vatten. Vi skickade från ganska stort avstånd. Den första dummyn tog Charma in SÅÅÅ bra, rätt ut simmade snabbt bra grepp och så in direkt i handen. :) Men när andra kastades så tog hon 2 steg innan hon stannade, detta resulterade självklart i stora avdrag. När hon väl fick gå så tog hon in den andra lika bra så lite synd var det. Men domaren och de andra funktionärerna öste beröm över henne bland annat fick hon höra att hon simmar som en labbe och det tolkar jag som beröm då de alla hade labbar. ;) 10 poäng blev det här ( 8 bort för de 2 stegen).
Station 3: Första markeringen på land som kastades bakom ett STORT dike in i en grandunge. Diket var här ingen problem ut för Charma, hon körde ett av sina vanliga Banzaihopp rätt över till andra kanten och så snabbt upp. Men sen var det mycket spring i hennes ben. Oj hon sökte av hela skogen kändes det som innan hon dök ner i diken för att leta där. Det var väl lite mindre klokt eftersom hon hade svårt att ta sig upp, men hon gav sig inte utan tog sig upp gick in i grandungen och jag kunde blåsa sök. Då kom hon snabbt in med dummyn. :) 13 poäng.
Station 4: Här var det en kombination, först en vatten markering genom lite tätare skog och sen en enkel markering längs med vattnet. Vatten markeringen gick hur bra som helst, rätt ut och snabbt in med bra avlämning och det gjorde även landmarkeringen om det inte var för att Charma fick ta sig ett litet toalettbesök innan hon tog upp dummyn och kom in. Men domaren var snäll och sa att vara lite nödig tappar du poäng på .. men inte så många. :) 18poäng.
Station 5: 2 st enkelmarkeringar på land. En till vänster 50 m bort och sen en till höger bägge i ganska mycket terräng. Här gick Charma fram och tillbaka i rätt område men fick aldrig vind på den. Vid ett tillfälle tvärvände hon in i området och då trodde vi alla att nu har hon den men tyvärr tog tiden slut och jag fick kalla in. 0 poäng. Charma gjorde verkligen allt hon kunde här och jag är så nöjd med hennes arbete så den nollan sätter jag upp på vårt kom ihåg konto. Kom ihåg att träna i lite svårare terräng!!
Efter tävlingen fick vi massor av fina och snälla kommentarer och jag kan inte säga något annat än att jag är mer än nöjd med min fina prinsessa. Vi har nu gjort 2st starter och hon har imponerat på bägge med sin fart och arbetsiver samtidigt som hon har en balans i allt hon gör!

/Sven

2 kommentarer:

  1. Bra gjort =)) ja detta att träna i lite svårare terräng tror jag att måga behöver träna på... många gånger gör vi för lätt och då blir det svårt på tävling...men självklart så måste man utöka svårigheterna efterhand och börja lätt.... men sen att man tar det lite längre menar jag. hmm undra hur rörigt detta blev *S* jaja vi ses på söndag =))

    // Sussie

    SvaraRadera