tisdag 26 april 2011

Vattenarbete


En bild från senaste viltpasset i trädgården.

Igår hade vi avslutning på vår jaktkurs. Real gjorde en del saker bra och även några riktigt bra och annat blev dåligt, katastrof och fullständigt katastrof. Eftersom jag ibland grubblar och analyserar för mycket så lämnar jag det dåliga och fokuserar på det som var bra. Han gjorde t.ex ett jättefint linjetag på vatten och även ett fint sökarbete i ett väldigt tufft område på en mosse. Han hade även bra stadga trots att han har en tendens att bli het på vatten när vi tränar i grupp. En knall blev det men annars satt rumpan fast.

Övningarna vi arbetade med var följande. Först preparerade vi ett område med dummies. Vi valde ut en punkt att stå på med hundarna samtidigt som vi tittade på. Denna övning gick vi sedan tillbaka till och körde linjetag från den punkt vi stått på som sista övning.

Därefter körde vi stoppsignal på vatten. Först körde vi en enkelmarkering på vatten. Sedan skickade vi på linjetag och efter några simtag kastades en dummies till hunden. Därefter skickade vi på linjetag igen och blåste stoppsignal och när hunden vände upp kastades en dummie ut. Sedan avslutade vi med ett linjetag med en dummie som kastades ut över hunden efter några simtag.

Tredje övningen var ett stort tungt sök på en mosse. Hundarna hade inte sett när det placerades ut.

Fjärde övningen var en gruppövning för tre hundar. Vi stod vid vattenbrynet och kollade när T la ut tre dummies vid ett träd. Därefter kastades en markering på land åt andra hållet och sedan en markering ut på vatten. Första hunden fick plocka in landmarkeringen, andra vattenmarkeringen och tredje linjetaget. Därefter roterade vi. En riktigt bra övning som krävde en hel del av hundarna.

Femte övningen var ett linjetag över viken för att hämta in en dummie som låg precis vid strandkanten.
// Linda

1 kommentar:

  1. Vad kul att ni har fått en ny blogg! :)
    O ni tränar som vanligt som tokar - härligt!

    Kram

    SvaraRadera