onsdag 27 april 2011

Liten på väg att bli stor!

Så då var det daxs för mig att premiärblogga på vår nya blogg. :)
För 2 veckor sedan var det daxs för vår lilla prinsessa,Charma att genomföra sitt MH. Vi fick en sista minuten plats i Borås och jag kände att Charma kändes så stabil och trygg att jag ville passa på.
Charma äntrade banan med en samma okomplicerade sätt som hon alltid har. Med glatt viftande svans så gick hon förbi gruppen med åskådare innan vi gick fram till testledaren som hon hälsade på utan några som helst konstigheter. När det blev daxs för lek så visade hon att hon visst kan bita till ordentligt och hon passade även på att ruska om testledaren lite så att hon kommenterade att det inte var något vanligt flatbett där inte.
Efter leken så var det daxs för lilla jakten. Men här drabbades vi av lite oplanerad passivitet då maskineriet krånglade. 3 gånger fick vi gå fram innan vi kunde starta. Men sen sprang hon hela vägen och grep även i trasan.
På passiviteten så konstaterade testledaren efteråt att han redan var klar med sin bedömning när det bara gått 2 minuter för Charma satte sig snett bakom mig och sen satt hon där och bara var. Undrar om hon trodde vi väntade på bussen för så brukar hon sitta då. ;)
Sen började de lite svårare övningarna. Under avståndsleken så följde Charma figuranten med blicken i början men sen var hon så läskig så någon lek var det inte frågan om.
Dumpe flög upp och Charma väjde men sen så gick hon fram när jag gått halva avståndet. Skramlet så gick Charma bara rätt fram till, inga konstigheter där inte. :)
Sen dök det upp några läskiga spöken i skogen och de här var konstiga.... Men efter att ha spanat efter flyktvägar bakåt så kikade Charma på mig lite som för att se om jag blev lika rädd. Men då husse stod stilla så slappnade min lilla fröken av och klev fram jämsides eller framför mig. Även här gick hon fram när jag gått halva sträckan. Duktiga tjejen. Skottet var inga problem det heller.
Så i stora drag så var detta inga problem. Jag tror att så länge husse är med och är lugn så fixar vi det här tillsammans och det är precis så jag hoppats att Charma skulle vara!!
För de mer inbitna kommer nu resultatet.
1a 4,1b 4, 1c 4, 2a 4, 2b 4, 2c 5, 3a 3 och 4, 3b 3 och 4, 4 2, 5a 2, 5b 3,5c 1,5d 1, 5e 1, 6a 3, 6b 3, 6c 4,6d 1,
6e 1, 7a 1,7b 5, 7c 1, 7d 2, 8a 3,8b 3, 8c 3, 8d 4, 8e 4, 9a 4, 9b 4, 10 1

Annars så börjar min lilla tjej bli stor. Vi kör mer och mer träning har bland annat börjat en spårkurs på Elfsborgs BHK som verkar bli jättebra. Jaktträningen kämpar vi på med och jag tar även här så mycket hjälp jag kan för att husse ska förstå att han faktiskt har en väldigt duktig tjej.
Vi njuter kan man säga av den framrusande våren och allt som den har att erbjuda i hundträning och andra utomhus aktiviteter. Det enda som inte är bra med våren är de där förbaskade små krypen fästingar!! jag brukar vara väldigt tolerant mot alla djur och se behov i naturen för alla sorter som finns men FÄSTINGEN förstår jag faktiskt inte vilket syfte den fyller. Förutom att sysselsätta hos hundägare på kvällen när vi går igenom våra vänner efter dessa blodsugare. Som tur är så ingick det i det testpaket vi fick från foderbilen.se en suverän fästingplockare.

Den ser ut som en penna så den är lätt att handskas med och så trycker man ut en liten snara runt fästingen. För mig så är detta den absolut smidigaste fästingplockare som jag använt. Billig är den oxå så denna rekommenderar jag starkt!! :)

//Sven

1 kommentar:

  1. Har redan plockat två fästingar på Dimma - min bästa plockare är mina fingrar, är alldeels för lat för att hämta min penna :)

    Kul att se dig även om det blev lite snabbt. Funderar på att köra ett lydnadspass på klubben på lördag fm (efter kl 11.00 :) ) om familjen Roberg är sugna på ett träningspass med oss =)

    Ha det!!

    SvaraRadera